Today is Monday

Alhamdulillah, syukur kepada Allah yang Maha Mengasihani. Hari ini aku pi Kota Kinabalu dengan juruteknik computer sekolah aku Hafiz (budak Tanjong Karang). Isteri dan anak aku tak ikut sebab takut tak larat, perjalanan dari Ranau ke Kota Kinabalu (KK) dengan menggunakan kelajuan berhemat tinggi memakan masa 2 jam, bertolak jam 0800 sampai lebih kurang 1000. Urusan ke sana ialah untuk cop pas kerja di imigresen. Orang dari semenanjung yang berkerja di Sabah ini kena mendapatkan pas kerja tau.

Lepas tu kami pergi ke kompelk beli belah Karamunsing, sebab Hafiz beli barang computer. Aku pula singgah kat pasaraya Giant beli 4 pek lampin pakai buang untuk anak aku. Dalam perjalanan aku teringat isteri dan anak, dan berdoa kepada Allah moga kami selamat pergi dan selamat sampai ke rumah. Jalan dari Ranau ke KK bagi mencabar, naik bukit turun bukit, layan lap lagi tu, di samping di tepi tersergam Gunung Kinabalu, subhanallah.

Time balik aku dan Hafiz singgah kejap di Pekan Nabalu, pi naik menara tinjau.

Saksikanlah gambar2 yang aku serta kan….selamat menjamu mata.

4 responses to “Today is Monday

  1. nama saya khalilah

    salam..
    wah,bes tu..sambil jalan2 makan angin+asap…
    wah,masitah dah pandai merangkak la..kompem satu umah dia dh jelajahkan..hehe
    alonG,mane tau ila dapat jadi sarjan major(SM)..??
    kantoi saja…ish,along ni..
    ok la,kem salam pd kak long& the cute masitah..
    all the best…

    • jalan2 makan angin…masyithah sudah pakai “walker”…dia sudah itu jelajah satu rumah…barang2 kena letak tinggi, kalau tak dia tarik2…
      Kirim salam dengan mak dan abah….

  2. nama saya khalilah

    hoho..blog kadet polis..??
    yeke…??
    xtau lak…
    kwang3…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s