Peluang buat Pendapatan Pasif

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera.

Jika anda masih memikirkan perlu ke anda buat bisnes ni, berikut adalah beberapa sebab mengapa saya pandang ini sebagai satu peluang keemasan untuk kita membuat pendapatan pasif.

1. Pertama ia merupakan produk keperluan. Ada affiliate atau tidak, orang mesti pakai. Pengguna prepaid pula sangat ramai, hampir 25 juta rakyat Malaysia menggunakan prepaid. Maknanya pasaran perniagaan ini sangat luas.

2. Kedua: Untuk menyertai sangat murah, ramai orang mampu, maintain juga tidak membebankan, ramai pengguna prepaid top-up setiap bulan berkali ganda
dari jumlah maintain yang diperlukan, maka ramai yang tak akan merasa beban untuk maintain setiap bulan.

3. Ketiga: Downline kita kalau nak topup tak perlu jumpa kita, mereka boleh dapatkan top-up di kedai topup, 7-eleven, stesen minyak, Maybank2u, Cimb Clicks atau mesin atm. Ini alasan paling besar, kerana kalau kita tengah tidur mereka topup, maknanya kita tidur pun dapat duit.

4. Keempat: Selama ini, saya pakai phone, isteri pakai phone, anak pakai phone, adik beradik pakai phone, kalau mereka topup atau bayar bil, tauke-tauke telco yang lain akan bertambah kaya, kita tak dapat apa-apa pun.

Jadi pada pandangan saya, adalah lebih baik saya buat tunetalk-toneexcel ini, sekurang-kurangnya bertambah juga pendapatan kita, walau sedikit. Tapi kalau ramai, maka akan jadi pendapatan lumayan pula.

5. Kelima: Disebabkan orang akan pakai phone setiap masa, maka pasti mereka akan sering topup, maka ini peluang untuk kita dapat pencen. Kalau sorang kita sponsor, dan dia pakai simkad tersebut selama 10 tahun, maknanya saya dapat pencen selama 10 tahun. Siapa tak mahu. Bukan mereka menyusahkan kita pun kalau nak topup.

6. Keenam: Risiko amat kecil, modal sangat rendah kalau tak menjadi
(mudah-mudahan menjadi) maka kita tidak akan rugi banyak, kecuali
tenaga dan masa yang telah dihabiskan untuk melakukan promosi. Kalau menjadi maka bertambahlah pencen kita.

Saya cadangkan kepada anda yang membaca ini, jangan lepaskan peluang keemasan ini, perniagaan ini jarang sekali lalu di hadapan kita, kalau kita terlepas, kita kena tunggu lagi beberapa tahun untuk menjumpai perniagaan
seperti ini.

Mulakan sekarang, dan buat dengan konsisten sehingga dua tahun, insyaAllah mudah-mudahan berhasil.

WWW.BISNESPREPAID.COM

Salam Usahawan

MOHD AZRIL BIN MOHAMED SALLEH
WWW.BISNESPREPAID.COM


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s